ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

4 Αυγούστου 2022 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ 2022 / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχή χρονιά οι Όμοιοι της Μάνης υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Πολιτιστικό Κέντρου του Κότρωνα Λακωνίας (πρώην Δημοτικό Σχολείο) διοργανώνουν την έκθεση στην οποία φέτος θα συμμετάσχουν 18 διακεκριμένοι σύγχρονοι εικαστικοί: Βάλβη Ελισάβετ, Βέργη Χρύσα, Γεωργαρίου Γιάννης, Γεωργαρίου Πέτρος, Γκίνη-Μελά Μαργαρίτα, Dobleau Jean – Francois, Κάσσης Ηλίας, Κάσσης Μιχάλης, Κούρος Δημήτριος, Λεοντιάδου Στεφανία, Μελά Εύα, Menis Renata, Μιχαλάκος Λεωνίδας, Μονεμβασίτης Παύλος, Νακοπούλου Λυδία, Παπαϊωάννου Μαντώ, Σκούρτα Σμαράγδα, Σάμιος Παύλος. Η έκθεση θα δέχεται επισκέπτες καθημερινά 19.00-22.00 από τις 6 έως και τις 26 Αυγούστου 2022.

Αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές γενιές, εκκινώντας από ξεχωριστές αφετηρίες, έχοντας διανύσει ανόμοιες καλλιτεχνικές διαδρομές και διαπνεόμενοι από το προσωπικό τους όραμα για την τέχνη, σμίγουν για να απευθυνθούν στους επισκέπτες, ο καθένας στη δική του οπτική γλώσσα, στα φετινά εγκαίνια ομιλητής θα είναι ο γλύπτης κ. Μιχάλης Κάσσης.

 

 
Τα εγκαίνια της ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΗ 2022 θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.30
Παράλληλα με την Συνάντηση Εικαστικών φέτος το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να κάνουν μια βουτιά στην τέχνη στον Κότρωνα, το Φλομοχώρι και την Κοκκάλα Λακωνίας. Μαθήματα μαρμαρογλυπτικής με τον Λεωνίδα Μιχαλάκο και μαθήματα ζωγραφικής με την Χρύσα Βέργη, την Σμαράγδα Σκούρτα και την Μαργαρίτα Μελά. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους! Δηλώσεις ενδιαφέροντος δεχόμαστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: homoioimanis@gmail.com.

 

 
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ΌΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Μιχάλης Κουτσιλιέρης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών