ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

14 Μαρτίου 2021 - Τέχνης Εμπειρία: Έκδοση τιμητικού τόμου ομ. καθ. Γ. Κοκκορού-Αλευρά

 
Ήταν ξεχωριστή τιμή για τους Όμοιους της Μάνης να συμμετέχουν ως χορηγοί σε μια τόσο σημαντική έκδοση.
Mε ιδιαίτερη χαρά αναδημοσιεύουμε το μήνυμα που λάβαμε από τους μαθητές της ομότιμης καθηγήτριας Γ. Κοκκορού-Αλευρά, κ.κ. Κώστα Κοπανιά και Γιώργο Δουλφή. 


 

Αξιότιμοι κκ. Πρόεδροι του Συμποσίου και Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του τόμου,
Αξιότιμοι κκ. Χορηγοί,
Αξιότιμε κ. Ψυχογιέ,
Αξιότιμη κα Sporn,
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,
 
Με μεγάλη χαρά σάς ενημερώνουμε ότι ο τιμητικός τόμος για τη δασκάλα μας εκδόθηκε.
Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να σας αρέσει, ο τόμος να είναι καλοτάξιδος και η κα Αλευρά πάντα γερή για να τον χαίρεται!
Κάθε συγγραφέας θα λάβει συνημμένο σε επόμενο, ατομικό, ηλεκτρονικό μας μήνυμα το ψηφιακό ανάτυπο της συμβολής του. Ο εκδότης μας, ο εκδοτικός οίκος Ινστιτούτο του Βιβλίου - Καρδαμίτσα, δεν έχει αντίρρηση να το ανεβάσετε στον academia λογαριασμό σας και να το στείλετε, βεβαίως, στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους σας. Στο παρόν μήνυμα επισυνάπτουμε μόνο τις εισαγωγικές σελίδες.
Επιπλέον, ένας τόμος για κάθε συγγραφέα είναι διαθέσιμος για παραλαβή από τον εκδοτικό οίκο (Ιπποκράτους 8, Αθήνα, 10:00-16:00 όσο παραμένει κλειστό το λιανεμπόριο, και ώρες καταστημάτων, όταν ανοίξει), χάρη στη γενναιοδωρία αφενός των δύο χορηγών μας (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, επί προεδρίας κας Γαλανοπούλου και δημαρχίας κ. Βαλιώτη, και Ινστιτούτο "Όμοιοι της Μάνης", επί προεδρίας καθ. κ. Κουτσιλιέρη), τους οποίους προσεγγίσαμε χάρη στις εξαιρετικές πρωτοβουλίες από τη Μαρία Τσούλη, και αφετέρου του ίδιου του εκδότη μας, του κ. Ψυχογιού, ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια οικογενειακή φιλία και συνεργασία με την τιμώμενη και στήριξε οικονομικά την έκδοση. Με την πρώτη ευκαιρία, θα φροντίσουμε να παραδώσουμε από ένα αντίτυπο στους χορηγούς μας και από ένα στους κκ. Βασίλη Γεωργιάδη και Χαρά Γιαννακάκη, οι οποίοι μερίμνησαν ιδιαίτερα για την τεκμηρίωση του αιτήματός μας στο Ν.Π.Π.Π. Δήμου Σπάρτης -και έχουν και οι ίδιοι εξ αντικειμένου προσωπικό ενδιαφέρον για τον τόμο. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.
Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους συναδέλφους της ΕΦ.Α. Λακωνίας, και ιδιαιτέρως την προϊσταμένη κα Ευ. Πάντου και τη Μ. Τσούλη -και πάλι!-, διότι, ο καθένας με τον τρόπο του, είτε στήριξαν την έκδοση του τόμου είτε, επιπλέον, τον εμπλούτισαν με κείμενα χάρη στα οποία ο τόμος συνδέθηκε άρρηκτα -τόσο επιστημονικά όσο και συγκινητικά- με τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής της τιμώμενης. 
Για τη φωτογραφία της κας Αλευρά ευχαριστούμε θερμά τη Ρένα Πουπάκη, η οποία εξάλλου συνυπογράφει τα εργοβιογραφικά τής τιμώμενης.
Πολλές ευχαριστίες εκ μέρους όλων μας προς τους προέδρους τού Συμποσίου και τα μέλη τής Επιστημονικής Επιτροπής -όλοι φίλοι και συνάδελφοι της τιμώμενης- που επιφορτίστηκαν με τα ανάλογα καθήκοντα παρά το βαρύ πρόγραμμά τους. Όταν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις, θα επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί τους ώστε να κανονίσουμε την παράδοση των αντιτύπων τους. Αν, ωστόσο, κάποιος το προτιμά, υπάρχει η δυνατότητα της παραλαβής από τις εκδόσεις Καρδαμίτσα, όπως περιγράφηκε παραπάνω.
Παρακαλούμε, όσοι εκ των συγγραφέων μένουν εκτός Αθηνών και αδυνατούν να παραλάβουν τον τόμο από τον εκδοτικό οίκο, να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε είτε να τους τον στείλουμε μέσω κάποιου τρίτου είτε να τους τον κρατήσουμε μέχρι νεωτέρας. Η ταχυδρομική αποστολή θα λέγαμε ότι δεν είναι επιλογή, λόγω του βάρους (σχεδόν 3 κιλά...), που συνεπάγεται και κόστος και καταπόνηση του αντιτύπου.
Ακόμη, έχουμε εξασφαλίσει ικανό αριθμό αντιτύπων, ώστε ο τόμος να φτάσει στις αρχαιολογικές βιβλιοθήκες τής Αθήνας και τις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες της χώρας. Θα ξεκινήσουμε με τα αντίτυπα του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της κας K. Sporn, ως ελάχιστο ευχαριστώ για τη φιλοξενία των δύο εκ των τριών ημερών τού συμποσίου. Παράλληλα, ο εκδοτικός οίκος μεριμνά για τη σχετική δημοσιότητα της έκδοσης. 
Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι, αν και παραδώσαμε ανεπίσημα τον τόμο στην κα Αλευρά για να τον έχει στα χέρια της, επιφυλασσόμαστε για κάτι επισημότερο, με όσους από εσάς μπορούν, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Μέχρι τότε, της κοινοποιούμε αυτό το μήνυμα για να συμμετάσχει, έστω εξ αποστάσεως, στη χαρά μας!
Το συμπόσιο και ο συνακόλουθος τόμος ήταν μια ιδέα κοινή, που γεννήθηκε αυθόρμητα σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά, όταν η κα Αλευρά συνταξιοδοτήθηκε. Η οργάνωση ήταν για εμάς η μεγαλύτερη τιμή και σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη, την παντοειδή στήριξη και την όμορφη συνεργασία. Εννοείται πως παραμένουμε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.
 
Με τιμή,
Κώστας Κοπανιάς και Γιώργος Δουλφής



ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΕΔΩ