ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

30 Απριλίου 2019 - Ανακήρυξη του κ. Fritz Bläuel σε επίτιμο μέλος των «Ομοίων της Μάνης»

Πριν 40 περίπου χρόνια, ένας νεαρός φοιτητής, ο Fritz Bläuel από την Αυστρία, ήρθε διακοπές στη Μάνη. Ερωτεύθηκε, αγάπησε, αναγνώρισε την μοναδικότητα της ελιάς και του ελαιολάδου και δημιούργησε την πρώτη συνεταιριστική επιχείρηση βιολογικής παραγωγής ελαιολάδου με την επωνυμία Bläuel Greek Organic Products και της ετικέτας Mani-Bläuel® Organic Extra-Virgin Olive Oil.
 

Οι «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ» αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην οικονομικο-κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης στους καλλιεργητές τον ανακήρυξαν σήμερα σε «επίτιμο μέλος» σε μια σεμνή τελετή υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου της οικογένειας Bläuel, Mani - Sonnenlink στον Πύργο Λεύκτρου ανάμεσα σε πανέμορφα λουλούδια και πολλούς φίλους.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής κα. Αντωνία Τριχοπούλου με θέμα «Η σημασία του ελαιολάδου στη Μεσογειακή Διατροφή». Η κυρία Τριχοπούλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, ανέτρεξε στην πρώτη γνωριμία της με τον κο. Bläuel πριν αρκετά χρόνια, όταν στα πρώτα του βήματα πρωτοπόρος από τότε, προσπαθούσε να καλλιεργήσει βιολογικά με αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές και να παράγει προϊόντα ελιάς υψηλής ποιότητας.




Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: