ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

2 Μαρτίου 2019 - Τιμητική Εκδήλωση στη μνήμη του Ακαδημαϊκού Άγγελου Δεληβορριά, επίτιμου μέλους των Ομοίων της Μάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 το Ινστιτούτο για την προβολή & ανάπτυξη της Μάνης «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ» τιμώντας και  αναγνωρίζοντας την εξαίρετη συμβολή του αείμνηστου ακαδημαϊκού, Άγγελου Δεληβορριά, επίτιμου μέλους των «ΟΜΟΙΩΝ» τόσο στον πολιτισμό όσο και στην κοινωνία της χώρας μας αλλά και όλως ιδιαιτέρως για το έργο του στην αρχαιολογική υπηρεσία της Λακωνίας, απέδωσαν τους τίτλους τιμής στην πολυαγαπημένη σύζυγο του, κ. Μαρία Δεληβορριά. 


Για το έργο και τις ημέρες του Αγγέλου Δεληβορριά μίλησαν ο Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ & πρόεδρος των ΟΜΟΙΩΝ, κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης και η Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Λίλα Μαραγκού, ενώ η αρχαιολόγος, κ. Μαρία Τσούλη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανέπτυξε το θέμα: “Αναζητώντας την Αρχαία Λα: Παλαιές έρευνες και νέα ανασκαφικά στοιχεία”. Στην κ. Μαρία Δεληβορριά αποδόθηκε και έργο, πίνακας ζωγραφικής του κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου, αντιπρόεδρου των ΟΜΟΙΩΝ, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε ειδικά για τον Ακαδημαϊκό.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος «Ομοίων της Μάνης», προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως οι ακαδημαϊκοί, κ.κ. Χ. Ρούσσος, Χ. Μουτσόπουλος και Χρ.  Μαλτέζου, ο πρώην υπουργός κ. Κ. Λαλιώτης, η πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη, ο πρώην Γ.Γ. υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρέας Καραμάνος, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης και «ΟΜΟΙΟΣ» κ. Κ. Κουκουλομμάτης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Στ. Ευσταθόπουλος και μεγάλος αριθμός καθηγητών του ΕΚΠΑ & αποστράτων Αξιωματικών  των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2019

Το Ινστιτούτο των Ομοίων της Μάνης
 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση θα δείτε εδώ: