ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

6 Φεβρουαρίου 2019 - Ανακήρυξη του Μεγάλου Έλληνα Μαέστρου κ. Σταύρου Ξαρχάκου σε Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ»

Οι «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ» αναγνωρίζοντας την συμβολή του Μεγάλου Έλληνα Μαέστρου, κ. Σταύρου Ξαρχάκου στην τέχνη, τον πολιτισμό και την κοινωνία ανακήρυξαν αυτόν σε Επίτιμο Μέλος με μια τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019.
 
Οι «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ» και οι φίλοι τους αγκάλιασαν ακόμα μια φορά την προσπάθεια του Ινστιτούτου να προβάλει την ιδιαιτερότητα του γεωγραφικού τοπίου, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του λαογραφικού στοιχείου της Μάνης και των ανθρώπων της.
Στην εισαγωγική ομιλία του, ο πρόεδρος των «Ομοίων της Μάνης», καθηγητής Ιατρικής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στο περίφημο διάλογο του Σταύρου Ξαρχάκου με τον αείμνηστο Μάνο Χατζηδάκη κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στη Βάθεια, Λακωνίας: … «Εκεί, μόλις μπαίνεις στο χωριό, έχει ένα πλάτωμα όπου μπορείς να σταθείς και να δεις κάτω και πέρα, στο τέρμα του Θεού. Ο Μάνος στάθηκε για αρκετή ώρα ακίνητος και σιωπηλός, με το βλέμμα καρφωμένο στον ορίζοντα. Κάποια στιγμή γύρισε και είπε: “Αφού κατάγεσαι από εδώ, οι ευθύνες σου στη ζωή είναι πολύ μεγάλες». Στο Μαέστρο εκτός από τον πάπυρο «ανακήρυξης σε επίτιμο μέλος» και «αναμνηστικής πλακέτας», δωρήθηκε και το έργο του ζωγράφου κ. Λεωνίδα Μιχαλάκου, το οποίο είχε ως θέμα το ποίημα «Μανιάτικος Εσπερινός» του Νίκου Γκάτσου, ενός πολυαγαπημένου φίλου του Μαέστρου. Ο Μαέστρος φανερά συγκινημένος αποδέχτηκε τον τίτλο του «επίτιμου μέλους» των «ΟΜΟΙΩΝ της ΜΑΝΗΣ» και σε μια γεμάτη από συγκίνηση ομιλία υποσχέθηκε να σταθεί αρωγός των σκοπών και του έργου του Ινστιτούτου, ιδιαίτερα εκείνου που αφορά τα νέα παιδιά.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το ΔΣ των «ΟΜΟΙΩΝ της ΜΑΝΗΣ» όπως είναι ο αντιπρόεδρος, κ. Λεωνίδας Μιχαλάκος, η Γεν. Γραμματέας, κ. Κατερίνα Κουσουρή, ο Ταμίας, κ. Επαμεινώντας Ατσαβές και τα μέλη, κ. Σταύρος Λεκκάκος, κ. Δρακούλης Φουντουκάκος και κ. Μιχαήλ Ισμαηλάκος. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Χρήστος Κίττας, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ο πρόεδρος των μελών ΔΕΠ Ιατρικής ΕΚΠΑ, κ. Γεράσιμος Σιάσος, η αντιδήμαρχος Αθηναίων, κ. Εύα Κοντοσταθάκου και πλήθος Πανεπιστημιακών και φίλων των «Ομοίων της Μάνης».
 
Το Ινστιτούτο «ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ»  
 
Δείτε την εκδήλωση εδώ: BINTEO EKΔΗΛΩΣΗΣ ΞΑΡΧΑΚΟΥ



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ