ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2022 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O τέταρτος αγωνιστικός δόλιχος δρόμος 50 σταδίων «Ισσωρία Άρτεμις» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 μεταξύ Σκουταρίου και Κότρωνα στη Μάνη με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Μια συνδιοργάνωση των Ομοίων της Μάνης, του Μεταπτυχιακού προγράμματος «ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦAΡΜΟΣΜΕΝΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ» του Εργαστηρίου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική (ΙΕΦΑΙ) και του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη 2022.
Ο φετινός αγώνας αφιερώθηκε στον μεγάλο θεατράνθρωπο Κώστα Καζάκο, επίτιμο μέλος των Ομοίων της Μάνης, που πριν ένα χρόνο ακριβώς ήταν μαζί μας στη Μάνη.
Πρώτη Νικήτρια του αγώνα και της κατηγορίας των γυναικών,
η Αθανασία Κοκκορού με χρόνο 37:28 
και 

Πρώτος Νικητής στην κατηγορία των ανδρών και δεύτερος στη γενική κατάταξη
ο Γιώργος Λίτσας με χρόνο 37:36






Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους και εκείνες που συμμετείχαν και υποστήριξαν τον αγώνα μας. 
 
Ιδιαίτερα μνεία στους μικρούς και μεγάλους εθελοντές μας, την ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και ιδιαίτερα το Διευθυντή κ. Ανάργυρο Μαριόλη, τον βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικό, ο οποίος για πρώτη φορά έτρεξε και στον αγώνα, τον Aντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Νίκωνα Τζινιέρη, τον αντιδήμαρχο του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη, τον διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου κ. Γιώργο Βασιλάκο. 
 
Ξεχωριστές ευχαριστίες στα πρόσωπα που συνέβαλαν με προσωπική εργασία για την επιτυχία του αγώνα, ιδιαίτερα στους: κ. Βασιλάκο Βασίλη, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κότρωνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, κ. Λεωνίδα Μιχαλάκο αντιπρόεδρο των Ομοίων της Μάνης, κ. Κληροδέτη Γιάννη, πρόεδρο της Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, κ. Καραμούζη Γιάννη, κ. Γαϊτανάρη Ξένια, κ. Τριάντου Ελένη και κ. Βαλαή Λίτσα.
 
Την πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας κ. Ελένη Μπερτσάτου που συνόδευσε το σύλλογο σε ημερήσια εκδρομή και έτρεξαν μαζί μας, όλους τους δρομικούς συλλόγους που εκπροσωπήθηκαν δυναμικά στον αγώνα. Τιμητική για εμάς η παρουσία του κ. Χάρη Βασιλάκου, εγγονού του πρώτου μανιάτη νικητή Μαραθωνίου Χαρίλαου Βασιλάκου, ο οποίος προσέφερε στους 3 πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών από μια αναμνηστική καρφίτσα.
 
Τους χορηγούς του αγώνα: τον κ. Γεώργιο Σπανό, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, την Όμοια κ. Μαρία Σαχά του πολυχώρου φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης και ευεξίας PHYSIOPOLIS, την  εταιρεία ΒΙΚΟΣ για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΥΑΣ και τα αναψυκτικά και προσωπικά τον κ. Δημ. Δοντά, το οπωροπωλείο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΣ στο Γύθειο, την Όμοια κ. Άλκηστη Μανωλάκου της εταιρείας Παστέλι Μάνης ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ, τον κ. Μίμη Λεκκάκο του ξενοδοχείου XENIOS KOTRONAS και τον κ. Γιώργο Κανελλάτο του Skoutari Beach Hotel για την προσφορά διανυκτερεύσεων στους πρώτους νικητές των δύο κατηγοριών ανδρών και γυναικών και τον κ. Πέτρο Καρπεναράκο του Vachos Radio για την βιντεοσκόπηση του αγώνα.
 
Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του αγώνα : 
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΑΝΔΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 
Ραντεβού στον αγωνιστικό Δόλιχο Δρόμο 50 σταδίων ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2023.

 
Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγωνιστικού Δόλιχου Δρόμου
ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 2022