ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

25 Ιουλίου 2021 Δελτίο Τύπου - Καλοκαίρι 2021

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Για 5η συνεχή χρονιά οι Όμοιοι της Μάνης υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης σας περιμένουν στο Πολιτιστικό Κέντρου του Κότρωνα Λακωνίας (πρώην Δημοτικό Σχολείο) στην καθιερωμένη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ με ασφάλεια και το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία και την τέχνη.
 
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δεκατρείς σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες συναντώνται στο ιστορικό πέτρινο κτήριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της κοινότητας, για να συνομιλήσουν εικαστικά πάνω σε θέματα που φέρνει στο προσκήνιο η φετινή εμβληματική επέτειος, αλλά που αξιώνουν πάντοτε να βρίσκονται στον πυρήνα της σκέψης μας. Αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές γενιές, εκκινώντας από ξεχωριστές αφετηρίες, έχοντας διανύσει ανόμοιες καλλιτεχνικές διαδρομές και διαπνεόμενοι από το προσωπικό τους όραμα για την τέχνη, σμίγουν για να απευθυνθούν σε εμάς ο καθένας στη δική του οπτική γλώσσα.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης ανοικτά στο κοινό, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021 ώρα 20.00 τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η έκθεση θα δέχεται επισκέπτες καθημερινά 19.00-22.00 έως και τις 28 Αυγούστου 2021.
 
Παράλληλα με την Συνάντηση Εικαστικών φέτος το καλοκαίρι μικροί και μεγάλοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να κάνουν μια "βουτιά" στην τέχνη στον Κότρωνα και το Φλομοχώρι Λακωνίας. Μαθήματα μαρμαρογλυπτικής με τον Λεωνίδα Μιχαλάκο και μαθήματα ζωγραφικής με την Χρύσα Βέργη και την Ρενάτα Μένις.  Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους! Δηλώσεις ενδιαφέροντος δεχόμαστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: homoioimanis@gmail.com, σημειώνουμε ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!
 
Σας περιμένουμε με ξεχωριστή χαρά.
 
O Πρόεδρος των Ομοίων της Μάνης
Μιχάλης Κουτσιλιέρης
Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος ΙΚΥ