ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

20 Φεβρουαρίου 2021 - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Για πρώτη και ελπίζουμε τελευταία φορά διενεργήθηκε διαδικτυακά η Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση των «Ομοίων της Μάνης», παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Ινστιτούτου το 2020 και παμψηφεί εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός για το έτος 2020.
Κόψαμε την πίτα μας για το 2021 και με κλήρωση μεταξύ του συνόλου των μελών μοιράστηκαν τα δώρα που προσέφεραν επιχειρήσεις στην περιοχή της Μάνης. 1 τριήμερο (δύο διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο Porto Vitilo Hotel προσφορά των αδελφών Γερακουλάκου, 1 τετραήμερο (τρεις διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο Hotel Belle Helene www.bellehelene.gr προσφορά του Όμοιου Χριστόφορου Μουρκάκου, 1 τριήμερο (δύο διανυκτερεύσεις) στο Skoutari Beach Hotel, προσφορά του κ. Γεωργίου Κανελλάτου.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον από τον Δρ. Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης , "από την πρώτη γραμμή" κυριολεκτικά να μας μιλά για την εμπειρία του και τον ρόλο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης την εποχή της πανδημίας ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα μέλη μας.



 
Ο Πρόεδρος των «Ομοίων της Μάνης» καθηγητής Μιχάλης Κουτσιλιέρης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τον Όμοιο Ανάργυρο Μαριόλη για προσφορά βοήθειας του Ινστιτούτου προς το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης για την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελείται εκεί για παραπάνω από μια δεκαετία. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η ανάγκη ανάπτυξης της τηλειατρικής για την εξυπηρέτηση απομακρυσμένων χωριών και κατοίκων της Μάνης. Το μέλος μας Όμοιος κ. Σταύρος Κασσιδιάρης προσέφερε στο Ινστιτούτο 50 ηλεκτρονικά θερμόμετρα μετώπου για να διανεμηθούν όπου υπάρχει ανάγκη στην περιοχή και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Με την επιφύλαξη των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19, o πρόεδρος των Ομοίων της Μάνης παρουσίασε τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, μεταξύ των οποίων η επερχόμενη πανηγυρική ομιλία του Στρατηγού ε.α. Μιχάλη Κωσταράκου πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης & επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με θέμα: «Στρατιωτικά σώματα κατά την Τουρκοκρατία – Μανιάτες» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 19821 στις 17 Μαρτίου 2021. Λεπτομέρειες για την ομιλία του Στρατηγού θα λάβετε σύντομα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους, φίλους και μέλη, που μας στηρίζουν απλόχερα, με όποιο τρόπο και αν το κάνουν, κυρίως για την εμπιστοσύνη τους στην πορεία μας για την προβολή και ανάπτυξη της Μάνης που τόσο αγαπάμε. Περιμένουμε πάντα τις ιδέες και προτάσεις σας στις διευθύνσεις επικοινωνίας του Ινστιτούτου: join@homoioimanis.com ή homoioimanis@gmail.com
Μένουμε ασφαλείς.... αλλά όχι αδρανείς!