ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

2019 | Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη

 

 

Oι “Όμοιοι της Μάνης” διοργανώνουν για το μήνα Αύγουστο ένα «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας από καλλιτέχνες με σπουδαίο έργο και εμπειρία.

Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπως αυτή της Μάνης η βασική ανάγκη εξοικείωσης των παιδιών με τις τέχνες και τον πολιτισμό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Την περίοδο των διακοπών πολλά παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισκέπτονται τη ΜΑΝΗ για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τα παιδιά μεταξύ τους,  τα παιδιά των μονίμων κατοίκων, τα παιδιά των οικογενειών που κατάγονται από τις περιοχές αυτές αλλά και τα παιδιά που βρίσκονται στην περιοχή για διακοπές ανεξαρτήτου καταγωγής και εθνικότητας μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας, η καλλιέργεια ιδιαίτερων ταλέντων και νέων  αντιλήψεων μέσω της τέχνης, της συνεργασίας και του εθελοντισμού ενώ τους δίνονται αφορμές με έναν διαφορετικό τρόπο να στραφούν σε ενδιαφέροντα άλλα από αυτά που επικρατούν σήμερα (υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ). Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες για το Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Φιλοδοξούμε το «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη» να γίνει θεσμός για την περιοχή, πόλος έλξης επισκεπτών και παράδειγμα προς μίμηση για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας αλλά και άλλες απομακρυσμένες ή μη περιοχές της χώρας.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: join@homoioimanis.com  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κα. Κατερίνα Κουσουρή (Γεν. Γραμματέας) κιν. 6972090976